Lista de dorințe 0
Toate categoriile

Bame Burgundy

8.30Lei

Bame Burgundy

Sunt plante perene care provin din Asia de Est și care au fost răspândite în întreaga lume, devenind apreciate atât în rândul grădinarilor amatori, cât și în rândul comercianților.

Plantare şi îngrijire

Bamele se cultivă începând cu perioada martie-mai, de îndată ce temperaturile îmcep să crească, iar înghețul nu mai reprezintă un pericol. Semințele au nevoie de amplasamente în care lumina să fie asigurată, iar soarele să fie prezent în cea mai mare parte a zilei. Ele se plantează la o adâncime de 1-2 cm, într-un sol fertil, bogat în substanțe nutritive, pentru ca planta să aibă o creștere rapidă și viguroasă. Pe perioada vegetației, solul se poate fertiliza doar cu gunoi de grajd. Germinarea va avea loc mai repede, în cazul în care temperatura medie va fi constantă, între 18-22°C, fiind o plantă termofilă care iubește căldura, dar și apa. Irigarea se va efectua în mod regulat, evitându-se excesul care poate deteriora sistemului radicular. Bamele sunt rezistente la secetă, însă apa este necesară pentru producerea capsulelor fragede, pentru consum. Recoltarea bamelor se va putea face în perioada iulie-august, când fructele sunt suficient de dezvoltate, mărimea potrivită fiind de până în 2 cm, atunci fiind cele mai fragede și gustoase.

Avantajele soiului

  • bamele sunt foarte nutritive, fiind foarte bogate în vitaminele A și C, cât și în calciu, zinc, potasiu, magneziu și betacarote;
  • mucilagiul obținut din bame este benefic, micșorând colesterolul și acidul biliar;
  • bamele consumate frecvent tratează diferite afecțiuni ale plămânilor și intestinului, au efect antioxidant și antiinflamator.

Caracteristici

Perioada de însămânțare:
martie - mai
Perioada de coacere:
iulie - octombrie
Caracteristici
cu gust de sparanghel și vinete
Înălțimea la maturitate
130 - 150 cm
Distanța de plantare
40 х 60 cm
Condiții de lumină
soare
Greutatea rodului
10 - 15 g
Tipul Plantei

Scrie o recenzie