Lista de dorințe 0
Toate categoriile

Ceai pentru afecțiuni digestive, gastro-intestinale și antiemetic

69.50Lei

Ingrediente:

  • Tătăneasă (r.d.) (Symphytum officinale L.);
  • Afin (Vaccinium mydillus L.);
  • Țintaură (Cantarium umbellatum);
  • Cimbrișor (Thymus serpyllum L.);
  • Sunătoare (Hypericum peforatum L.);
  • Iarbă mare (Inula helenium L.);
  • Salcăm (Robinia pseudacacia L.);
  • Ismă bună (Mentha piperita L.);
  • Coada calului (Equisetum arvense L.);
  • Mesteacăn (Betula pendula L.);
  • Mierea ursului (Pulmonaria officinalis L.);
  • Nalbă (Malva L.);
  • Gălbenele (Calendula officinalis L.);
  • Păpădie (Taraxacum officinalis Weber L.);
  • Rachitan (Lythrum salicaria L.);
  • Pedicuță (Lycopodium clavantum L.);
  • Pătlăgină (Plantago media L.);
  • Turiță mare (Agrimonia eupatoria L.);
  • Coada șoricelului (Achilea millefolium L.).

Rol terapeutic: antiemetic, elimină hiperaciditatea, vindecă ulcerul, indiferent de localizare sau vechime, cicatrizant, dispare colita de fermentație, calmează afecțiunile provocate de nervii stomacali etc. Pentru persoanele care suferă de ulcer este indicată și tinctura de ghințură, care cicatrizeză ulcerul vechi (cu nișă). Ulcerul nu trebuie operat pentru că boala poate să recidiveze, dar tinctura de ghințură în combinație cu ceaiul descris în acest prospect cicatrizează ulcerația.

 

Mod de administrare: Se vor consuma trei pahare pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Pentru afecțiuni cronice, se iau în paralel cu ceaiul trei linguri de tinctură de ghințură pe zi.

 

Mod de preparare: Se face o infuzie dintr-o lingură mare de plante și 500 ml apă. Când apa dă în clocot, se pun plantele, se oprește din fiert, se acoperă și se Iasă la răcit 15 - 20 minute.

 

Afecțiuni: pirozis (arsură pe piept), esofagită, gastrită, ulcer gastro-intestinal, ulcer recidivant, colite acute sau cronice, enterocolite, colici abdominale, meteorism abdominal (balonări), sindroame dispeptice, diaree, dizenterie.

 

Regim alimentar: Pe durata curei se vor evita mâncărurile care nu sunt suportate de stomac, cum ar fi murăturile, condimentele, prăjelile, mâncărurile acide, grăsimile etc. Această cură cu ceai este indicată și preventiv, neavând contraindicații. Cura este recomandată pe o perioadă de Ia o lună până la trei luni, în funcție de gravitatea și vechimea bolii.

 

Conținutul plicului asigură cura pe o perioadă de 30 zile.