Lista de dorințe 0
Toate categoriile

Ceai pentru afecțiuni renale

69.50Lei

Ingrediente:

Coada calului (Equisetum arvense L.);

Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris L. Medicus);

Turiță mare (Agrimonia eupatoria L.);

Ismă bună (Mentha piperita L.);

Splinuță (Solidago virgaurea L.);

Tătăneasă (Symphytum officinale L.);

Coada șoricelului (Achilea millefolium L.);

Urzică albă moartă (Lamium album);

Mesteacăn (Betula Pendula L.);

Soc (Sambucus nigra L.);

Urzica (Urtica dioica);

Răscoagea cu floare mică (Epilobium parviflorum);

Drăgaică (Galium verum L.);

Pin (Gemmae pini L.);

Rădăcină de iarbă mare (lnula helenium L.);

Pedicuță (Lycopodium clavatum L.).

 

Rol terapeutic: Ceaiul are efect diuretic, care curăță rinichii de diferite infecții, nisip, formațiuni dure, adesea de consistență pietroasă, formate din: urați, oxalați, fosfați sau săruri de calciu, localizați la nivelul rinichilor (pietre la rinichi), regenerează rinichii. Cura cu ceai este binevenită și pentru persoanele care nu au afecțiuni renale, timp de o lună pe an.

 

Mod de administrare: Se beau cinci căni pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese și între mese (în loc de apă) dimineața Ia 7, Ia 10, Ia 14, Ia 17 și seara Ia 20, pe stomacul gol. Pentru boli cronice ale rinichilor, se vor consuma chiar doi litri de ceai pe zi, dublându-se cantitatea administrată. Nu are contraindicații. Durata de administrare este în funcție de cronicitatea bolii de Ia 1 Ia 6 luni (trei pentru cei ce au un rinichi extirpat). Pentru persoanele cu un rinichi extirpat se recomandă două cure pe an, preventiv.

 

Mod de preparare: Se face o infuzie din două linguri mari de plante Ia un litru de apă. Când apa dă în clocot, se ia jos de pe sursa de foc, se pun plantele, se acoperă și se Iasă la răcit, 15-20 min.

 

Regim alimentar: În caz de afecțiuni renale, se va limita aportul de proteine, se sistează aportul de sare, se vor evita mâncărurile și băuturile reci, alimentele iritante (alcoolul, cafeaua).

 

Afecțiuni: albuminuria, hiperuricemia, calculoza renală, nefrita, pielita, pielonefrita, cistita, pielo-cistitele, prostatita, uretrita, enurezisul, incontinență urinară, retenție urinară.