Dovlecel patison Disco
5.60Lei
- Marcă: Legutko Categorii: Semințe, Semințe de legume, Dovlecel
- Cod produs: 78462
- Cantitate in pachet: 3 g
- Disponibilitate: În stoc
5.60Lei
Livrare gratuită
(peste 350 LEI)
Retururi ușoare
Unele dintre cele mai mici prețuri
Dovlecel patison Disco – este un soi foarte diferit de dovlecei, deosebit prin forma sa neobișnuită, asemănătoare florii soarelui, de culoare alb-imaculat, foarte apreciat de către bucătari, datorită gustului deosebit obținut în urma preparării termice.
Pentru a obține cele mai bune randamente, planta are nevoie de un pământ foarte bine drenat, bogat în substanțe nutritive, sau îngrășat prin adăugarea de gunoi de grajd putred, iar pentru a menține umiditatea la un nivel constant se poate face mulcire cu paie, la baza plantei. Acest soi de dovleac este destinat cultivării în teren deschis, dar și în ghivece pentru terase sau balcoane, necesitând însă un suport pentru a se dezvolta, pentru că nu e indicat ca fructele să aibă contact cu solul. Plantarea semințelor poate începe odată cu luna martie, fiind o plantă iubitoare de căldură, care necesită o temperatură constantă de cel puțin 20°C pentru germinare. Cu cât locul în care dovlecelul a fost cultivat, beneficiază de prezența soarelui, cu atât acesta va fi stimulat pentru a se dezvolta mai rapid. Fructele acestui soi de dovlecel pot fi recoltate pe tot parcursul lunilor iulie-septembrie, acestea fiind de dimensiuni medii, cântărind aproximativ 250-350 g. Acestea au formă ovaloidă, bombată în lateral, cu coajă netedă de culoare alb-crem, iar miezul are o textură fină, desprinzându-se ușor de coajă.
În compoziția sa dovlecelul conține enzime, astfel că o proteină din organism devine solubilă, ceea ce este foarte important pentru persoanele cu un ficat bolnav.
În plus, fructele plantei ajută la eliminarea din organism a substanțelor nocive, protejează stomacul de daune și vindecă rănile purulente.
O astfel de cultură, cum ar fi dovlecei, originară din America de Nord, a fost utilizată pentru a-i mânca semințele la început, iar apoi s-a trecut și la folosirea pulpei, care conține multe substanțe utile: carbohidrați ușor digerabili, minerale, vitaminele B1, B2, C, PP, fructoză, caroten și pectină.