Lista de dorințe 0
Toate categoriile

Fragi Attila

24.40Lei

Fragi Attila

Sunt plante perene foarte apreciate datorită rezistenței lor foarte mari, acestea putând supraviețui chiar și incendiilor sau se pot dezvolta rapid pe soluri în care au avut loc arderi. Fragii au un istoric foarte bogat fiind consumați încă din Epoca de Piatră, în Europa devenind mai intens cultivați, abia în secolul XVIII.

Plantare şi îngrijire

Fragii Attila sunt foarte ușor de cultivat, perfect aclimatizați pentru a se adapta oricărei zone din România. Ei se dezvoltă prin însămânțare, care se poate efectua încă de la începutul primăverii și chiar și pe perioada toamnei, în grădini sau chiar în ghivece având și rol decorativ. Fragii preferă locurile luminoase, cu mult soare fiind plante iubitoare de căldură, dar și de umiditate. Solurile recomandate sunt cele fertile, bine drenate pentru a evita stagnarea apei, și bogate în substanțe nutritive pentru ca planta să-și poată procura hrana de care are nevoie. Irigarea se face frecvent în perioada imediată plantării, astfel reușind să mențineți un grad de umiditate constant. Pentru a avea rezultate cât mai bune, buruienile din jurul plantei trebuie eliminate, iar lăstarii uscați se vor tăia.

Avantajele soiului

  • fragii Attila sunt fructe foarte aromate utilizate în mod special în stare proaspătă, dar pot fi depozitate pentru un timp mai îndelungat în congelator;
  • se folosesc la prepararea dulceții, a gemului sau lichiorului, iar acestea fiind considerate delicatese, prețul lor este destul de mare pe piață;
  • fragii sunt folosiți și ca plante medicinale, pentru prepararea ceaiurilor, dar și pentru obținerea unor produse cosmetice utilizate în medicina alternativă.

Caracteristici

Perioada de însămânțare:
martie - aprilie
Perioada de coacere:
iunie - septembrie
Caracteristici
fructe delicioase pe balconul tău
Înălțimea la maturitate
30 - 40 cm
Distanța de plantare
40 х 40 cm
Condiții de lumină
soare
Greutatea rodului
4 - 5 g
Tipul Plantei

Scrie o recenzie