Lista de dorințe 0
Toate categoriile

Margaretă comună (Flori comestibile)

5.90Lei

Margaretă comună (Flori comestibile)

Margareta comună este o plantă ornamentală bienală, care poate fi folosită și în industria culinară. Florile mici, cu petale galbene și centrul galben, pot fi consumate în salate, deserturi sau pentru a decora platourile de mâncare. Florile tinere sunt cele mai delicioase și se remarcă prin gustul și aroma intense. Florile uscate de asemenea pot fi folosite pentru ceaiuri și infuzii. Florile comestibile au numeroase proprietăți antiinflamatoare și au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv.

Plantare și îngrijire

Solul este indicat să fie un sol fertil, ușor calcaros, cu un PH ușor acid către neutru, bine drenat. Preferă locurile însorite sau ușor umbrite. În general, are nevoie de multă apă în timpul verii. Iarna necesită mulcirea, folosind paie sau frunze și îngrășământ organic pentru a-i feri de înghețurile puternice. Cel mai indicat este îngrășământul bogat în fosfor și potasiu și mai sărac în azot.

Avantajele soiului

  • înflorește bogat timp îndelungat;
  • florile sunt decorative și comestibile;
  • ușor de plantat și îngrijit.

Caracteristici

Perioada de însămânțare:
martie - mai
Perioada de înflorire:
martie - mai
Caracteristici
floare nepretențioasă și utilă
Înălțimea la maturitate
10 - 15 cm
Distanța de plantare
15 х 20 cm
Condiții de lumină
soare

Scrie o recenzie