Lista de dorințe 0
Toate categoriile

Ridiche, amestec

7.80Lei

Ridiche, amestec

Este o plantă anuală care provine din zona mediteraneană, dar care este foarte folosită în bucătăriile din întreaga lume, datorită gustului proaspăt, revigorant oferit îndeosebi salatelor.

Plantare şi îngrijire

Plantarea semințelor de ridiche se poate face începând cu luna martie, de regulă după ce pericolul înghețului a trecut, adâncimea ideală de cultivare fiind de aproximativ 2-3 cm, cu o distanță de circa 20-30 cm. Pentru o dezvoltare viguroasă ridichea are nevoie de un loc foarte bine luminat, cu expunere la soare și protejat de vânturile reci și puternice, iar în ceea ce privește solul, acesta trebuie să fie unul bogat în substanțe nutritive, bine drenat pentru a evita stagnarea apei care poate duce la îmbolnăvirea plantei. Irigarea se recomandă a fi efectuată în mod regulat, mai mult în perioada imediat de după plantare. Pentru a evita pericolul dăunătorilor și al bolilor specifice, se va face subțierea solului prin eliminarea buruienilor și totodată în aceeași perioadă solul poate fi hrănit prin adăugarea de îngrășăminte pe bază de azot. Roadele ridichilor au forma rotundă, cu un diametru de aproximativ 3-4 cm, iar coaja poate fi colorată în diferite nuanțe de roșu, galben, alb sau violet care dacă este spălată de asemenea poate fi comestibilă. Miezul este alb, foarte crocant cu un gust revigorant, ușor picant.

Avantajele soiului

  • ridichile au un conținut bogat de vitamine, substanțe nutritive și minerale;
  • au capacitatea de a reduce riscul apariției cancerului de colon, sân sau cel ovarian;
  • protejează rinichii și ficatul, contribuind la prevenirea bolilor hepatice, combat retenția de apă și sunt recomandate în diete având un conținut bogat de fibre.

Caracteristici

Perioada de însămânțare:
aprilie - iunie
Perioada de coacere:
mai - august
Caracteristici
soiul ideal
Distanța de plantare
20 х 10 cm
Condiții de lumină
soare
Tipul Plantei

Scrie o recenzie